Hopp til hovedinnholdet

Har lyst å prøve alkohol, men er redd for hva mamma og pappa vil si?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 12 år og har lyst å prøve alkohol, jeg vil si jeg er veldig voksen for alderen og henger egt bare med eldre, 1-3 år eldre folk enn meg, de drikker litt, og jeg har veldig lyst til å prøve, hva ambefaler dere å prøve først, og er det farlig for meg å shotte? Jeg er også veldig redd for hva mamma å pappa kommer til å si hvis de finner det ut, vennene mine som er 3 år eldre fester og drikker mye sprit osv, får rusbrus av foreldrene osv, neste år får jeg også låv til å være med av de, hva skal jeg si til mamma og pappa? Jeg har lest veldig mye osv om alkohol og kan veldig mye, men det hjelper jo ikke hvis du blir full, og hva skal jeg gjøre hvis jeg blir full på fest? Føler ikke jeg kan dra hjem da, siden mamma og pappa er hjemme.

SVAR

Besvart 30.07.2020 18:08:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle