Hopp til hovedinnholdet

Synes dere at det er kult å drikke cider?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Mange av vennene mine har startet med å drikke alkohol. Jeg drikker det også fordi jeg synes det er kult og det er fint å ha alkohol med på bilder. Men det er mange jenter på trinnet mitt som ikke liker at vi drikker alkohol. Jeg tror de er sjalu fordi de bare drikker alkoholfri cider, mens vi drikker vanlig cider med alkohol. Synes dere at det er kult å drikke cider? Jeg vet at jeg er under 18 år, men det går bra. Burde jeg stoppe å drikke? Og han som selger alkohol til meg er veldig dyr. Han tar ekstra betalt fordi han vil tjene penger på å selge alkohol til mindreårige. Og foreldrene mine vet ikke at jeg drikker. Hvis de hadde visst det hadde jeg fått bank

SVAR

Besvart 14.08.2020 21:46:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle