Hopp til hovedinnholdet

Får ikke drikke alkohol, synes foreldrene mine er strenge

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 14 år som går i 9ende klasse. Jeg er i et ganske bra jentemiljø på skolen min, og vi har hatt 2 hjemme alene fester i løpet av dette året. Jeg har drukket på en av disse festene, og på den andre festen ble jeg og venninnen min tatt på veien for å ha med alkohol. Jeg får gå på fester og har et åpent forhold med mamma til dette. Så jeg får dra så lenge jeg ikke drikker selv. Jeg skjønner veldig godt at det er tidlig å drikke når man er 14. Og jeg respekterer at jeg kan dra på fester og men takke nei til alkoholen. Men da jeg pratet med mamma og fortalte at når jeg er 15/16/17 så kommer det til å være alkohol i bursdager og fester osv så skjønner hun jo det. Men jeg føler alle andre foreldre til venninne mine osv, forstår så mye bedre. 14 er tidlig, men kår man er 16 år i Norge så vet alle foreldre at det er alkohol i bilde og at man kommer til å drikke litt på fest osv. Men jeg føler foreldrene mine ikke skjønner det. At alle andre foreldre skjønner det utenom mine

SVAR

Besvart 30.08.2020 20:50:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle