SVAR
Besvart 04.09.2020 15:51:13
Hei
Det er fint at du er så bevisst dette med medisinbruken din og alkohol.
Det er helt normalt at du er nysgjerrig på alkohol. Så dette er noe du kan snakke med legen din om. Legen har den medisinske kunnskapen og kjenner til din helsetilstand.
Vi kan kun gi deg generelle råd, men det er uansett lurt å avklare med legen.
Flere av legemidlene du går på kan påvirke effekten av alkohol. Du kan reagere sterkere enn andre på alkohol. F.eks. kan du bli fortere full, mer døsig og søvnig, føle deg dårlig, bli mer surrete osv.
Her er tre viktige punkter:
- Din generelle helsetilstand (borderline personlighetsforstyrrelse, dissosiativ lidelse, ADHD, panikklidelse og depresjon) tilsier at du skal uansett være svært forsiktig med rus overhodet.
- Dine medisiner kan påvirke effekten av alkohol i stor grad.
- Du er ung og har ikke erfaring med alkohol. Derfor er det utrolig viktig å være forsiktig.
Hvis du skal drikke alkohol uten å oppleve ubehag eller problemer, prøv å følge disse tipsene:
- Spis før du drikker alkohol
- Ikke drikk mer enn en cider (f.eks en halv liter) eller et glass vin (1,5 dl). Du vil merke litt effekt av det.
- Når du har drukket en enhet/boks, vent ca en time for å kjenne på effekten. Det tar tid for alkoholen å komme over i blodet
Som sagt, avklar gjerne med legen din om hun/han er enig i våre tips.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.
Les mer
attach_file
Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?
Les mer
attach_file
Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.
Les mer