Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på om jeg skal drikke alkohol eller ikke på fest

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har nettopp begynt på VGS. Nå skjer det fester nesten hver helg og mange drikker. Jeg snakket med mamma og det var ikke aktuelt at jeg fikk lov til å drikke før jeg er 18. Hvis jeg drikker før jeg er 18 vil ikke mamma betale lappen. Men greia er at jeg føler det har blitt så normalt å drikke. Jeg vil dra på fest og drikke litt. Ser folk drikker hele tida på fest og alle er i min alder. Jeg vil si jeg er usikker på om jeg skal drikke eller ikke. Jeg har lyst, når d gjelder fest. Men hvordan skal jeg si dette til mamma. Hun nekte. Hun forstår ikke at alle drikker fortiden. Jeg føler at det er ett drikkepress. Men leste at det ikke er ulovlig å drikke under 18 så teknisk sett gjør jeg ikke noe galt. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg dra på fest å ikke drikke eller drikke? Og hvordan skal jeg forklare det til foreldrene mine? Jeg vil bare at de skal forstå at drikking under 18 har blitt så normalt fortiden.

SVAR

Besvart 30.09.2020 09:32:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle