Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine drikker litt. Jeg liker det ikke. Hvordan snakke med dem?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Foreldrene mine drikker alltid litt på lørdags og fredagskveldene, og jeg synes det er kjempe ubehagelig. Jeg prøver å hinte med «skal du ta enda en øl», «jeg blir kvalm av lukten av vin, jeg tror jeg går å legger meg» Men jeg får jo ikke noe respons på det. Det virker som det bare er helt naturlig. Jeg føler på en måte at de prioriterer alkohol ovenfor at jeg skal føle meg trygg. Får ca et år siden fortalte jeg dem «jeg liker ikke så godt at dere drikker alkohol». Og da fikk jeg bare svar som «vi drikker nesten ingen ting», «vi passer på», «vi blir jo ikke fulle». Jeg synes det holder at de bare endres litt oppførsel. Jeg synes det holder at bare litt av personligheten dems endres. De blir trøttere, snakker litt mere høylytt, tar litt mere på hverandre... Jeg gruer meg til jul, for da endres personligheten enda litt mer. Hvertfall i år, fordi vi skal feire med noen som er veldig glade i alkohol. Hvordan kan jeg snakke med dem, slik at de forstår. -Jente 14 år

SVAR

Besvart 07.12.2020 22:29:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle