Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om alkohol.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har noen spørsmål jeg lenge har lurt på og håper dere har et svar. 1. Hvilke forskjellige typer alkohol finnes? 2. Hva regnes som sprit?(hvis noen f.eks sier de skal drikke sprit på en fest hva betyr det at de skal drikke da)? 3. hva er vodka? er det en type sprit eller? 4. Kan du nevne de forskjllige prosentene i forskjellige alkoholholdige drikke? 5. Er smirn off sprit? 6. Hvor mange cider må man drikke for å få 0,2 i promille? 7. kan jeg bli full av 6 cider?(jeg drikker nesten aldri og veier 60 kg) 8. Hvis jeg shotter 4 av sånn smirn off north, kan jeg bli full da? Grunn til at jeg lurer på alt er at når jeg skal på fest og broren min kjøper for meg spør han alltid hva jeg skal ha? jeg lurer derfor på om sprit/vodka osvosv bare er en ting? eller om jeg må si mer nøyaktig hva jeg skal ha..

SVAR

Besvart 20.05.2011 14:51:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Promille - hvor full blir du?

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol, vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
account_circle