Hopp til hovedinnholdet

Hvordan drikke "trygt" for første gang

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år. Meg og noen venninner har tenkt å ha en liten hjemmefest til helgen. Vi har lyst til å prøve alkohol for første gang! Vi har fått tak i øl, vodka og sprit. ... Foreldrene våre vet selvfølgelig ikke noe om dette, men vi har ikke tenkt til å overdrive, men vi er veldig nysjgerrige og vil prøve! Dette er ok, sant? Vi er en samlet venngjeng og hvis det skulle skje noe, tar vi vare på hverandre. Men vi har som sagt aldri smakt akohol før, kan det være farlig å begynne med vodka og sprit med en gang?... skal vi begynne med øl?... eller hva mener dere?.. Kan dere gi oss litt fakta og hvordan dere ville gått frem hvis dere var i våres situasjon? Mvh Jente 15

SVAR

Besvart 21.12.2012 15:07:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Promille - hvor full blir du?

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
account_circle