Hopp til hovedinnholdet

Drikker alkohol flere ganger i uka og spiser ikke mat på grunn av alkohol.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Vi er to 16 år gamle jenter som drikker annenhver helg og da er det ofte 3dagers. Drikker også noen ganger i ukedagene. Har null problemer med og skaffe alkohol, men siden alle pengene går til alkohol har vi ikke penger til mat så vi e heldige hvis vi får trykt inn en kebab iløpet av uken. Er også sjeldent hjemme å spiser derfor ikke hjemme heller. Det kan gå dager der vi ikke spiser men da drikker vi så vi merker det som regel ikke, hvis vi spiser er det ofte betalt av andre. Vi sover sjeldent mer enn 5 timer hver natt og står opp tidlig for å dra på skolen. Vi kan ikke klage og vi har det gøy nesten hver eneste dag, men vi ser at dette ikke er helt optimalt. Bør vi gjøre noe me dette?

SVAR

Besvart 07.06.2020 18:22:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor blir du avhengig?

Bruk av rusmidler og tobakk, kan føre til avhengighet. Men hvorfor blir vi avhengige, og hvordan oppleves det?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle