Hopp til hovedinnholdet

Far drikker mye alkohol ://www.ung.no/problhjemme/1971_Drikker_moren_eller_

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Pappa har en vane med å drikke øl istedenfor brus, vann, juice o.l. Han tar en etter jobb, en før middag, en under middag, en etter middag og flere om kveldene. Mamma liker ikke at han drikker så mye. Han tåler en del, men når han blir litt litt brisen tåler han ikke å bli snakket til. Pappa kom hjem for 20 min siden fra kamp, han hadde drukket øl der og har allerede åpnet 2 250ml ølbokser. Mamma prøver å si det ikke er greit, men han sier «han orker ikke sånn nå» og skylder på mamma. Før hadde han problem med at han ble veldig full blant oss barna og gjester. Han er ikke sånn lenger, men siden det er jul har han en «unnskyldning» på å drikke mer. På julaften var det satt fram noe sterk alkohol i shotglass (usikker på hva) og når mamma skulle ta sin, hadde pappa allerede tatt hennes uten å ha sagt ifra eller spurt. Mamma syns der var rart, men pappa skjønner det ikke. Hva burde jeg gjøre? Mamma snakker til han hver dag om det og det blir bare dårlig stemning i huset og mye krangling..

SVAR

Besvart 30.12.2018 09:57:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle