Hopp til hovedinnholdet

Noen tips til hvordan slutte å drikke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på om det er galt å drikke alkohol når man er 15 år? Jeg drikker så ofte som jeg har muligheten til. Hver gang foreldrene mine er borte en natt har jeg fest med venner og alkohol. Og jeg drikker ofte alene på rommet mitt om kveldene, selv om foreldrene mine er hjemme. Mamma har funnet en flaske på rommet mitt så hun vet at jeg har drukket, men hun vet ikke at jeg drikker ofte. Jeg holder det skjult for foreldrene mine. Men er det egentlig så galt? Og kunne hun straffet meg om hun fant det ut? Mange av vennene mine gjør det også, og deres foreldre vet det heler ikke. Jeg har kompiser som er 18 og 20 år som kjøper det til meg. Men i tillegg til at jeg må tipse dem litt for å kjøpe til meg, er det veldig dyrt. Og i og med at jeg drikker mye og ofte bruker jeg alt for mye penger på det! Noen tips til hvordan slutte å drikke? tror kanskje jeg er hekta.

SVAR

Besvart 22.02.2018 14:06:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor blir du avhengig?

Bruk av rusmidler og tobakk, kan føre til avhengighet. Men hvorfor blir vi avhengige, og hvordan oppleves det?

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Drikker du alkohol?

Ungdom under 18 år drikker mindre alkohol enn før (forskning.no). Tror du dette stemmer? I artikkelen Hvorfor drikker man? kan du lese om grunner til at ungdom drikker. Drikker DU?

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle