Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slutte med snus?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et par spørsmål. 1. jeg er snart 15, og jeg snuser. Jeg fikk snus først av en veninne. Men så begynte jeg. Å jeg klarer ikke å stoppe. Har prøvd mye, å jeg føler at ALT på internettet er bare noe folk går ut i fra. Som å "tenk på noe annet" Men problemet er at det er selve snusen som får meg til å tenke på andre ting. Jeg har en del problemer. En mor som er alkoholiker, kutting, lav selvfølelse, å bare føle at jeg ikke burde være hær på jorda. Snusen får meg til å få høyere selvtillit, å får meg til å føle meg bra. Men pengene suser bort, å treningen blir det mindre av. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre, å jeg trenger hjelp. 2. Jeg og en veninne har prøvd spiritisme. Og det værste er at det funker, å vi gjør det daglig uten vilje. Åndene kan få henne til å riste, få en dårlig følelse, å SKRIVE FOR HENNE. Dette har blitt et stort problem for oss begge. Vi klarer ikke å fokusere på skolen lengre. Hva skal jeg gjøre med alt dette?

SVAR

Besvart 09.06.2015 22:04:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Fakta om snus

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

 

Les mer
attach_file

Vil du slutte å snuse?

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle