Hopp til hovedinnholdet

 Bruker snus. Har fått vite blemmer i munnen, og er bekymret for kreft. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sluttet å røyke for et år siden. Gikk over til snus. Snuser for mye å har nå tenkt å slutte. For mye vil si ca. 5 bokser i uken. Jeg har vært plaget med mye sikkel om nettene når jeg sover og hvite sår på innsiden av leppene. Noen ganger småe og andre ganger nokså store. Stort sett på samme sted. De kan vare i en ukes tid, være borte em uke også komme tilbake. Særlig etter mye snusing og etter å ha sovet. Kan dette være kreft? Min lege mente ikke det, men leser mye om After på nett og ser mange også sier det kan være kreft, at man må skjære vekk underkjeve osv. Skrekken har nok tatt meg he, he. Kan man skjekke seg for kreft på en enkel måte på legekontoret ved tester om man har mistanke om kreft i munnen/svelget? Jeg vil som sagt trappe ned snusingen. Først til 2 bokser i uken, deretter til 1 osv. Bytte ut snus med noe annet. Håper på svar raskt da jeg grubler om det kan være kreft. Tenker jo det værste. Takk

SVAR

Besvart 14.11.2017 10:00:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om snus

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

 

Les mer
attach_file

Vil du slutte å snuse?

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

 

Les mer
account_circle