Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å røyke, er det farlig å prøve én gang? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 13 år og har lyst til å prøve en røyk. Det er mange av vennene mine som røyker og snuser daglig. Men det er ikke noe jeg vil begynne med. Jeg har lyst til å prøve kun én røyk for å bare teste det. Spørsmålet mitt er om det er farlig å bare ta én røyk. I og med at jeg er veldig ung. Har lest at dette kan være skadelig for kroppen, og for utviklingen når man er ung. Men jeg kan ikke skjønne at jeg får kreft eller noe sånt av bare én røyk. Hva tenker du, kan jeg prøve en?

SVAR

Besvart 19.02.2018 13:38:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Myter om røyk og snus

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

 

Les mer
attach_file

Alt du bør vite om røyking

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

 

Les mer
attach_file

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

 

Les mer
account_circle