Hopp til hovedinnholdet

Er det riktig og minsker sjansen for sykdommer at jeg slutter med snus?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, har lest igjennom flesteparten av alle ‘snus og røyke’ artikklene her, men øsnker et konkret svar på de tingene jeg lurer på så jeg får slappet av litt. Jeg har i det siste året snust ganske gjevnlig en ganske sterk snus som ofte gir meg nikotin sjokk. Noen gsng snuser jeg flere bokser per uke, noen ganger 1 i uke og noen ingen ganger i uka/måneden. Jeg pleide å røyke litt når jeg var 14 fordi det var «kult» trodde jeg. Jeg har nå bestemt meg for å bli et annet menneske å slutte toalt med begge deler! Kasta alt av røyk å snus jeg har. Jeg lurer på om det har noen virkning å slutte med dette? Ville det vert mere helseskadelig dersom jeg hadde fortsettet med det lengere å er det mere helseskadelig siden jeg starter med det i en så ung alder? Jeg lurer konkret på om det jeg gjør er veldig riktig og om det minsker sjansen for sykdommer fremmover i tid drastisk? Trenger jeg å bekymre meg like mye som de som har snust i 30 år for å få en sykdom eller er min sjanse rellativt mindere?

SVAR

Besvart 05.05.2020 21:48:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du slutte å snuse?

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

 

Les mer
attach_file

Tips for å endre uvaner eller slutte med noe

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Vi gir deg råd for en varig endring, så det ikke bare blir med tanken.

 

Les mer
account_circle