Hopp til hovedinnholdet

Gruer til russetiden

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg starter mitt siste år på VGS nå og gruer meg veldig til russetiden. Jeg har ikke særlig mange venner, har bare et par jeg snakker med i klassen, har også én "beste" venninne som går på en annen skole, men som jeg egentlig ikke er så mye med. Jeg har aldri drukket alkohol før, grunnen til det er fordi jeg ikke har så gode minner med alkohol fra oppveksten (far som er alkoholiker), og jeg har bare vært på én fest i hele mitt liv, dette var for noen år siden og fordi jeg bare satt i hjørnet og så på alle rundt meg drikke seg drita ble jeg aldri invitert på en fest igjen, jeg var visst en partypooper fordi jeg ikke drakk (ingen av vennene mine vet om oppveksten min)... Venninnen min er veldig populær og har mange venner så hun har allerede kjøpt russebuss og er med en annen stor gjeng, selv om hun vet at jeg ikke har noen å være med så har hun fortsatt ikke spurt om jeg vil bli med på bussen (og nå tror jeg det er for sent siden alt er betalt for osv)... Jeg er heller ikke flink til å skaffe nye venner så det er egentlig ute av bilde, for jeg har alltid vært den stygge, feite jenta som ingen legger merke til, den som ble mobbet igjennom hele barne- og ungdomsskolen, noe som både har gitt meg depresjoner og angst, husker spesielt én setning jeg fikk slengt i ansiktet i slutten av ungdomsskolen da jeg skulle hente diplomet mitt, plutselig spurte en "Hvem er henne?" og så spørrende på meg, dette var fra en gutt jeg hadde gått i klasse med i 10. år... Problemet mitt er vel egentlig det at jeg har veldig lyst til å feire russetiden (uten å drikke så klart, men bare ha det morsomt), men jeg blir verken spurt om å bli med på noen ting eller har noen å henge meg med på, det frister ikke særlig mye å "feire" alene...

SVAR

Besvart 10.08.2013 18:55:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
account_circle