Hopp til hovedinnholdet

Hvordan foregår russedåpen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei jeg skal bli russ nå i mai, apropo russedåpen, jeg har bestilt russeklær inkludert russelue, så sier en som hadde vært russ tirligere at, når man er i dåpen så blir man ropt opp og får russelua med navne sitt på , hva vil de si, jeg har jo russelue må jeg ta det med eller noe sånt ? er veldig usikker, utrygg på dette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Helt mot slutten av russetiden har man veldig ofte det man kaller for russedåp. Her det vanlig at man tar med russeluen man har hatt gjennom russetiden, og får påskrevet russenavnet sitt på denne. 

Du kan altså bruke russeluen til russeknuter og lignende i russetiden, før du tar den med til russedåpen og får russenavnet ditt på den.

Det varierer helt sikkert litt fra skole til skole hvordan man gjennomfører russedåpen, men jeg antar at du vil få god informasjon om dette på skolen du går på. Hvis ikke kan du spørre noen i russestyret eller lignende :)

Jeg ønsker deg lykke til med feiringen! 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Kjøpt russeutstyr du angrer på?

russebukse jente (colourbox.com)

Har du kjøpt russeklær i feil størrelse, eller er teksten på russekortet feil? Vanlige forbrukerrettigheter gjelder også for russen, og Forbrukerrådet gir råd om hvordan du bør gå fram hvis du har kjøpt noe du angrer på eller ikke fått det du skulle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid