Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om russebuss.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om setebelter og stå plasser på buss. Vi vurderer å kjøpe en "Volvo B6FA 1986", som da betyr at den blir veteran til neste år. Vi skal være russ i 2017, så da er jo bussen alt blitt veteranbuss. Jeg har hørt at en Veteranbuss ikke trenger setebelter? Stemmer dette? Å i såfall betyr det at vi kan registrere bussen etter hvor mange seter vi har (uten belte)? Å hvordan er det med ståplasser på russebuss? Man kan stå i bussen så lenge bussen kjører under 60km, eller hvordan var det igjen? Kan vi snu setene i bussen i hvilken retning vi selv vil, og hvordan er det med lys i bussen? Hilsen fortvilt leder uten flere gode svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ta kontakt med Statens vegvesen på telefon 02030, så kan de nok gi deg et godt svar på dine spørsmål. Statens vegvegen sine nettsider finner du her.

Legger ved noen artikler som omhaldler russebil og russebuss.

www.ung.no/innlegg/2563_Russebil_og_russebuss.html

www.ung.no/russ/2796_Alt_om_russ_og_russetiden.html

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid