Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger litt tips til russetiden og hva jeg bør gjøre da.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har ett ganske vanskelig valg foran meg som gjelder russetiden 2018. Siden jeg Næ har begynt på vidregående så har det jo blitt mye press på hva man skal gjøre i den tiden om man skal være vandre russ eller van og buss. Jeg har blitt spurt om og bli med på buss, MRN syntes det er mye penger, men vis vi ikke skal tenke på det så er det jo ganske supert, men så er det jo mange som også vill være vandre russ og det høres jo litt gøy ut og jeg vet ikke hvor mye penger som går inn i buss og det reignestykke.(?)Og jeg trenger litt hjelp med det fordi jeg vill jo ha det driiiiiit bra i RT. Kan dere plis også gi noen tips og kanskje litt av deres erfaring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Russetiden er noe mange gleder seg til allerede fra de begynner på videregående. Og hvis man vil ha en russebuss må man ofte planlegge det tidlig fordi man ofte må jobbe mye dugnader for å få råd, og fordi det ofte tar til å "fikse" på bussen. Hvor dyrt det blir avhenger av hvor mange dere er på bussen, hvor "fancy" dere vil ha den, hvor mye dere gjør selv, og hva dere må betale andre for å gjør for dere. Det kan være alt fra noen ti-tusner hver til hundre tusner. Og i tillegg så koster det jo litt mer russeklær, billetter til russetreffene, mat og drikke osv. Det er ingen tvil om at det er betydelig billigere å være vandre-russ, og ofte kan man betale en liten sum for å sitte på med andres russebiler til treff hvis de har plass. 

Uansett hva du velger så tror jeg du vil få det morsomt. Det viktgiste for å ha en fin russetid er å være med flok som du trives med og gjøre ting du liker. Ta forhåndsregler og være litt forsiktig så du ikke får noen opplevelser som ikke er gode. Pass på deg selv og vennene dine. Ung.no har en hel side om russetiden og tips til det, og jeg tror du vil finne mange svar i artiklene der. 

Lykke til med videregående og russetiden!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid