Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange eksamener skal jeg ha?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvor mange eksamener kan eg komme opp i på vg3 studiespesialisering? Da kjem eg til å ha: norsk, religion, gym, historie, politikk og menneskerettar, juss 2 og entreprenørskap 1 Og er det nokon større sjans for at eg kjem opp i eit fag enn eit Anna eit? Pluss eg har dysleksi.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På vg3 på alle studieforberedende utdanningsprogram skal alle elever opp til obligatorisk skriftlig eksamen i norsk hovedmål.

I tillegg til obligatorisk eksamen i norsk hovedmål skal elevene på vg3 Studiespesialisering trekkes ut til skriftlig eksamen i to fag, og trekkes ut til én muntlig, praktisk eller muntlig-praktisk eksamen. Det betyr at du totalt skal opp til fire eksamener.

I enkelte programområder er det mulig å velge en fordypning som gjør det umulig å tilfredsstille kravet til antall skriftlige eksamener. I disse tilfellene kan skriftlige eksamener erstattes med muntlige eller muntlig-praktiske eksamener. Det er læreplanen i det enkelte fag som angir eksamensformen.

Norsk sidemål er en skriftlig trekkeksamen. Elever med fritak for vurdering i norsk sidemål skal trekkes ut i andre fag. Du får ikke fritak for noen eksamener selv om du har dysleksi, men du har krav tilrettelegging. Du kan lese mer om det i artikkelen nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer

Har du dysleksi? Du har rettigheter!

scrabble (colourbox.com)

Her finner du litt informasjon om rettigheter i skolesammenheng for deg som har dysleksi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid