Hopp til hovedinnholdet

Russetiden er ikke så veldig langt unna

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Russetiden er ikke så veldig langt unna, og jeg lurer på en del ting. Først og fremst er det dette med hjernehinnebetennelse. Jeg har tenkt å delta i russefeiringen, og skal på russetreff og fester hos venner. Men jeg drikker ikke, og samtidig røyker jeg ikke. Driver ikke med noe form for rus. Derfor lurer jeg på om jeg bør ta en vaksine mot hjernehinnebetennelse eller ikke. Eventuelt hvorfor? Deretter kommer det til dette med fester, og møte med nye mennesker. Man blir gjerne kjent med nye mennesker, og ting kan skje veldig raskt. Det er mye hook-ups og sånt inne i bildet. Og det kan også fort lede til sex. Det kan jo hende jeg blir med på ting, men hvordan skal jeg klare å sette ned foten dersom en ubehagelig situasjon oppstår? Og: Er sjansen for kyssesyken stor under russetiden? Vil jo ikke bli syk rett før alle viktige eksamener. Hvordan kan jeg eventuelt passe på og ikke få kyssesyken? På forhånd takk.

SVAR

Besvart 16.03.2016 18:12:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i alderen 16–19 år vurderer å vaksinere seg mot meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse). Ungdom som skal delta i russefeiring har særlig høy risiko for smitte.

 

Les mer
attach_file

Russetid

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

 

Les mer
attach_file

Drikking i russetiden - hvor går grensen?

Sjekk hva som er de farligste russeknutene og hva som skjer med kroppen når du drikker. Ta ansvar for at deg selv og vennene dine i russetiden.

 

Les mer
attach_file

Kyssesyken – hva er det?

Svært mange unge rammes av monoukleose - eller kyssesyken. Men hva er det egentlig? Og hvordan vet du om du er smittet?

 

Les mer
account_circle