Hopp til hovedinnholdet

Hvordan gå frem når jeg vil være med på russebuss?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst til å være med på russebuss, hvordan skal jeg gå frem til folk? Vanlig med auditions?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det vanligste er nok å være på den bussen hvor du har flest venner. Det er jo naturlig å tilbringe russetiden med venner, så om noen av dine venner er på russebuss kan du jo starte med å høre med dem. Mange busser har jo behov for flere medlemmer, så det kan godt være de vil ha deg med. Det hender jo såklart at bussene har såkalte "audtions", men dette varierer fra buss til buss. Det er kanskje vanligere med bli-kjent-vors eller at man møter bussen for å se om man kommer overens med folka der osv.

Hør først med vennene dine som er på buss. Det vil nok være best å være på en buss med venner og folk som du er komfortabel med:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer

Slik sikrer du at russebussen er lovlig

Russebuss

For å få russebussen godkjent, må dere på bussen sørge for at den oppfyller alle nødvendige krav. Sjekk hvilke regler som gjelder!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid