Hopp til hovedinnholdet

Jeg er russ og ble holdt fast, befølt og kysset av en kompis mot min vilje.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er russ og hadde en litt skummel opplevelse med en kompis. Jeg er veldig lei meg fordi han tok på meg overalt hele tiden (pupper, rompe, lår, skrittet). Jeg dyttet hendene bort men de kom tilbake. Vi hadde ikke sex, men han kysset meg også holdt han meg fast selv om jeg dyttet han vekk og prøvde å få han bort og han bokstaveligtalt holdt meg fast. Jeg fikk meg ikke løs fordi jeg var litt beruset og veldig trøtt/borte og det irriterte meg der og da (At jeg ikke klarte å rive meg løs) I TILLEGG, så holder jeg på med en annen gutt og jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle dette uten at han tror at jeg faktisk ville kysse han. Det var ikke voldtekt med mindre vi hadde hatt sex uten min samtykke, men jeg vet ikke hvem jeg kan snakke med eller kontakte? For dette var veldig ubehagelig,

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det du forteller om kan jeg godt forstå må ha blitt opplevd som skremmende og veldig ubehagelig. Selv om man er russ så gjelder alle de samme reglene som ellers og det du har blitt utsatt for er absolutt ikke greit. Seksuell kontakt handler ikke bare om samleie og ut fra det du beskriver var du veldig tydelig både verbalt og i kroppsspråket ditt på at du ikke samtykket til dette.

Fysiske former for trakassering omfatter ufrivillig seksuell kontakt som klemming, beføling av bryster eller underliv, samt kyssing. Disse formene for trakassering grenser opp mot seksuelle overgrep og krenkelser og kan straffes etter straffeloven.

Dersom du ønsker å gå videre med dette eller snakke med noen om det kan du for eksempel kontakte helsesøster på skolen, Helsestasjon for Ungdom, eller du kan ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge på 116 111. Der kan du få luftet litt tanker om det som skjedde og se hva du skal gjøre med det.

Jeg skjønner godt dilemmaet ditt i forhold til han som du faktisk er interessert i og hva du skal si/ om du skal si noe til ham. Ut fra det du beskriver så tenker jeg at hvis han er en du er ordentlig interessert i og kunne tenke deg å være sammen med så er det sikkert viktig for deg å vite at du skal kunne snakke med ham om alt, være trygg på ham og forvente at han tror på din versjon? Og hvis han velger å ikke tro på deg så er han kanskje ikke verdt å være sammen med heller?

Jeg ønsker deg masse lykke til og pass på at du har noen du kan snakke med om det som skjedde sånn at du slipper å gå med det alene.

 

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid