Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spørsmål om russetiden. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som har startet å tenke på russetiden, og jeg har noen spørmål. Det har seg slik at jeg har veldig lyst til å komme på buss, hvordan? Hvem starter man buss med? Hvis du flytter til en ny kommune, er det forseint å bli kjent med folk for å så starte med å tjene på buss når man har startet på VG1? Hvordan bestemmer man seg for om man skal på buss eller ikke?Spør man folk, skal jeg bli forventet å bli spurt? er det eventuelt no mer som hadde vært greit å vite i forholdt til russebuss?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du har lyst til å være med på en buss tror jeg det kan være lurt å sjekke litt rundt i nærområdet. Spør noen på alderen din, vet de om noen som har planer om buss? Hvis ikke er det ikke noe galt i å ta initiativ, og kanskje starte en selv. Da tror jeg det er viktig å snakke med noen du kunne tenke deg å starte buss med, og høre om de har lyst til å være med.

Hvis du går VG1 tviler jeg på at det er for seint å starte buss. Vis at du er interessert, det er helt mulig å starte planleggingen i førsteklasse. 

Før man bestemmer seg for å være med på russebuss er det lurt å tenke over at det koster mye tid og penger. Det er en viktig faktor å være klar over før man begynner en slik planlegging. Det kan også være et tips å snakke med foreldrene dine, rett og slett for å vite at de støtter en eventuell russebuss. 

Det er nok greit å vise at man er interessert, og ikke forvente at noen spør deg. Hvis ingen helt har startet planleggingen, kan det være lurt å vise at du vil være med. 

Jeg legger ved flere artikler du kan se på. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Økonomitips for russen

Russ og økonomi (ung.no)

Russ i år, eller kanskje i gang med å planlegge russetida neste år? Her er noen gode tips du bør ta med deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid