Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må man være for å rulle med russen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 som lurer på om jeg kan rulle med russen, fordi søsken barnet mitt(som er russ i år) spurte om jeg ville være med.Men jeg vet jo ikke alders grensa på det, men jeg har jo sett noe på skam men jeg har liksom aldri hørt om 8.klassinger som har rulla så jeg vet liksom ikke helt. Håper jeg snart får svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I utgangspunktet er det ingen aldersgrense for å rulle. Det er vanlig at russen tar med seg yngre personer ut på rulling. Det er likevel viktig å huske på at det ofte drikkes når man er ute og ruller. Aldersgrensen for alkohol er 18 år og det kan være greit å huske på i og med at du er mindreårig. Men for selve rullingen er det ingen aldersbegrensning. Rulling kan være utrolig gøy, men vær forsiktig:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid