Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva er russetiden?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13 år som flyttet til Norge fra Danmark for ca 3 år siden nå. Jeg kan ikke snakke Norsk enda men skriver det kanskje bra (hvis du spør meg :P) Og jeg lurte hva Russetid er og hvilken klasse det blir osv? I danmark har vi ikke Russetid =)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Russetiden er en stor feiring hvor man feirer at man er ferdig med videregående skole. Dette er altså en feiring som foregår i april/mai, 3. året på vgs. Poenget er å feire at man er ferdig med skolen. Hvor lenge den varer avhenger litt fra sted til sted, men som oftest starter den i slutten av april og varer frem til 17. Mai :)

Russetiden kan feires på flere ulike måter. Det arrangeres mange treff rundt om i landet ( eks: Stavanger, Lillehammer, Tryvann) hvor det er konserter og lignende. I noen byer er det vanlig å ha russebuss/russevan hvor en gruppe går sammen og kjøper en buss/van og kjører rundt under russetiden. 

Russetiden kan sies å være et ganske stort opplegg i Norge og de fleste kjøper russeklær/russebukse og tar russeknuter. Russeknuter kan være ulike utfordringer som russen kan gjøre. Sjekk gjerne ut nettsidene ;russedress.no og russ.no for mer informasjon rundt klær, treff, opplegg osv.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer

Alt om russ og russetiden

Russebil (colourbox.com)

Hvilken farge får du egentlig på russedressen? Og kan du være russ på vg2? Her får du svar på det meste du trenger å vite om russetiden!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid