Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er redd for å føle meg alene i russetiden. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Ung. Før eg begynner vil eg seie at det er ein fantastisk bra side dere har! Fint det dere gjør for oss som er unge:) Som dere ser har eg eit problem angåande russetida. Eg er russ no til våren, og gruar meg skikkelig. Eg har ingen venner i klassen eller på skulen min generelt, og siden eg bur i ei lita bygd kjenner eg ingen andre som er russ i år heller. Alle i klassen min skal på felles russetur til aya napa i høstferien, og eg høyrer at ganske mange har planer om å dra på russetreff og slikt til våren. Det er også ein del russefestar eg har høyrt om som skal være jevnlig utover året. Eg er ganske trist fordi eg veit at eg kommer til å være alene mens alle andre har det gøy. Blir aldri invitert med på noko fordi eg ikkje har nokon venner. Har lyst til å droppe ut fordi eg ikkje ser noko poeng i å fortsette, har jo ingen som bryr seg om meg uansett. Kva synest dere eg bør gjøre? Ikkje sei eg skal prøve å ta initiativ, fordi det har eg allerede prøvd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette tar mye energi fra deg. Å føle seg alene er ofte vanskelig, og det er ikke alltid så enkelt å vite hva man skal gjøre. Jeg forstår at det kan virke skremmende å ta kontakt, men noen ganger er det faktisk ikke så dumt. Da gjør du det også enklere for andre å ta kontakt med deg. Jeg legger ved en nyttig artikkel du kan ta en titt på. 

I russetiden velger man selv hvor delaktig man vil være. Føler du deg utenfor må du ikke delta på alt - samtidig er det en fin arena for å bli kjent med nye mennesker. 

Å føle seg alene kan som nevnt ta mye energi, da kan det være fint å ha noen å snakke med. Hvis jeg var i din situasjon ville jeg snakket med en voksen person jeg stoler på om det som er vanskelig. Da slipper du å sitte inne med alle følelsene selv. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid