Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå fra en avtale jeg har inngått?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og russegjengen min har inngått et samarbeid med "russeagenten" hvor vi hsr skrevet under på kontrakt om å kjøpe gjennom dem til russetiden. Mange av medlemmene i russegjengen var ikke til stede under møtet, og bare en person skrev under på kontrakten som skulle gjelde for alle i gruppa. Mange av oss var under 18 år på denne tiden da vi skrev under kontrakten. Vi ønsker å komme ut av kontrakten ettersom at vi har funnet billigere alternativer, og jeg lurer på om dette er mulig, eller om de kan kreve at vi kjøper alt gjennom dem nå som vi har kontrakt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ting kan skje som gjør at man vil gå fra en avtale. Hvis den som inngikk avtalen er over 18 år så kan han eller hun i utgangspunktet gå fra avtalen, hvis ikke selger sier at det er greit. Det kan hende at den som inngikk avtalen har angrerett, hvis avtalen ble inngått et annet sted enn i forretningslokalene til selger. Har man angrerett, og er ikke blitt opplyst om den, vil man ha ekstra frist. Den kan være inntil ett år. 

Er du under atten år kan du ikke sette deg i gjeld, det vil si kjøpe varer som du må betale på etterskudd, hvis du ikke har fått tillatelse fra foreldrene dine. På den annen side så åpner også loven for vil selger kunne kreve erstatning inntil 4000 kroner, hvis man burde skjønne at man ikke kan inngå avtalen.

Vi foreslår at man i første gang spør om man kan gå fra avtalen og her kan du sjekke om den som inngikk avtalen fortsatt har angrerett. Siden dere frivillig inngikk en avtale sammen, så dere bør også ordne opp dere i mellom eller få hjelp fra foreldrene deres.

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer

Kjøpt russeutstyr du angrer på?

russebukse jente (colourbox.com)

Har du kjøpt russeklær i feil størrelse, eller er teksten på russekortet feil? Vanlige forbrukerrettigheter gjelder også for russen, og Forbrukerrådet gir råd om hvordan du bør gå fram hvis du har kjøpt noe du angrer på eller ikke fått det du skulle.

Les mer

Slik sikrer du at russebussen er lovlig

Russebuss

For å få russebussen godkjent, må dere på bussen sørge for at den oppfyller alle nødvendige krav. Sjekk hvilke regler som gjelder!

Les mer

Åtte tips til en bra russefeiring

Russ på gata (colourbox.com)

Russetiden skal være en av de beste opplevelsene i livet ditt. Sørg for at den blir nettopp det med disse tipsene.

Skrevet av Hanna, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva er forskjellen på Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet?

Forbrukerrådet

Mens du kan klage på varer og tjenester til Forbrukerrådet, skal du henvende deg til Forbrukertilsynet når du skal klage på reklame og annen markedsføring som du mener er villedende eller feilaktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid