Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvordan jeg skal ta kongla på tryvann?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 18 år, jeg lurer på hvordan jeg skal ta kongla på tryvann?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

I russetiden er det mange som syntes det er gøy å ta forskjellige knuter og å fullføre "oppdragene" som kreves for å få det, og det forstår jeg. Når du sier at du vil ta "Kongla" på tryvann så regner jeg med at du sikter knuten som sier at man skal ha beskyttet sex utendørs med kondom. Jeg forstår at den knuten kanskje føles ekstra morsomt og spennende, fordi den har blitt såpass "beryktet". Samtidig så tror jeg det er viktig å tenke igjennom hva det egentlig innebærer. Det å ha sex med noen kun for å fullføre en knute tror jeg i realiteten ikke er en god følelse. Dette oppleves kanskje som en klisje, men sex er faktisk best når det føles trygt og fint for begge parter. Jeg tror det å ha sex kun for å få en knute i lua er et dårlig utgangspunkt for dette. Det kan nok derimot føles litt kjipt i etterkant, og at man kan komme til å angrer på at man bare hadde sex for å kunne knyte fast en kongle.

Jeg tenker derfor at det å fokusere på å ha en morsom russetid med gode venner er viktigere. Det burde ikke være noe press på at man skal ha sex bare for å ha det. Heller ikke i russetiden. Prøv derfor heller å gled deg til å feste og å ha det gøy med vennene dine. Jeg tror det vil gi deg en bedre russetid.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Åtte tips til en bra russefeiring

Russ på gata (colourbox.com)

Russetiden skal være en av de beste opplevelsene i livet ditt. Sørg for at den blir nettopp det med disse tipsene.

Skrevet av Hanna, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid