Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg forvente av kjæresten i russetiden?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 01 og har en kjærste som er 99 altså russ i år. Jeg gruer meg veldig Til dette. Nå begynner jo russetreff, kro og rulling osv osv. Jeg kan jo ikke nekte han noe som helst.. men jeg er skeptisk og redd. Liten buss med masse folk og alkohol det kan jo lett skje ting... jeg gruer meg veldig. Kan jeg ha noe å si til dette eller blir det bare feil? Jeg er også redd for å ikke finne ut av om noe skulle skje.. jeg blir så sykt fort sjalu.. og tenker mye på de jentene han har hatt sex med før meg... hva kan jeg forvente av han? At han skal være tilgjengelig på telefonen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror du og kjæresten din bør sette dere ned sammen og snakke om dette. Du kan ha noen forventninger knyttet til han, men han må også ha det til deg. At han er tilgjengelig på telefonen kan kanskje bli et vanskelig krav å stille, fordi han muligens er opptatt med andre ting. Det behøver ikke å bety at han gjør noe med en annen jente. Samtidig må du kunne forvente at han svarer når han kan og at han ikke er utro. 


Han må kanskje gjøre litt ekstra for deg i denne perioden, og du kan forklare at du ønsker trygghet. Samtidig kan du ikke forvente at dere får vært like mye sammen og kommunisert like mye, fordi han sikkert har planer. 

Ta en kikk på linjene :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid