Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være russ uten russebukse og russe-ID?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 18år gammel jente, jeg har veldig gjerne lyst til å oppleve russetiden nå som jeg er 18år og går siste året på vgs. Men jeg har ingen venner som vil være med å feste med meg... alle vennene mine er rolige... jeg synes det er trist at jeg ikke har noen venner som er på mitt nivå og vil gjøre de tingene jeg vil gjøre. Jeg har ikke kjøpt russebukse eller noe som helst forid ingen av vennene mine har heller gjort det, da blir det kjedelig og man mister motivasjon, men jeg tror jeg nå endelig har blitt godt kjent med en jente som liker å rulle, vil gjerne være med henne og vennene hennes men... Må jeg ha russebukse eller russeID itilegg betale for å rulle? Har sett mange folk som ikke er russ som f.eks går vg1 som ruller med andre busser. Fordi hva om jeg kjenner folk som har russebuss, og jeg bare joiner dem? Må jeg være russ for å dra til tryvann?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Du trenger verken bukse eller russe-ID for å bli med å rulle på noen sin buss, men det kan hende du må betale for å kunne bli med. Dette varier fra buss til buss, og du må derfor forhøre deg med de du skal rulle med. Tradisjonelt har de fleste russ som er med å ruller en russebukse, men det er ikke et krav (med mindre den gjeldene bussen krever det). 

For å komme inn på større arrangement, trenger du russe-ID. Dette kan kun bestilles en gang i livet. Om du ønsker mer info ang. dette kan du lese vedlagt artikkel. Du må ha godkjent russe-ID for å kunne komme inn på Tryvann. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Redd for å bli alene i russetiden?

Ungdommer med røde og blå russebukser. (www.colourbox.com)

Har du ingen eller få venner på skolen din, og er redd for å bli alene eller føle deg utenfor i russetiden? Sjekk våre tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid