Hopp til hovedinnholdet

Kan vi kjøpe en russebil med 9 seter ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Vi er en gjeng på ni som ser på en russebil med åtte seter, men som er registrert for ni og har ni setebelter. Bilen har p.d.d tre seter vendt forover og tre seter vendt bakover, inkl. to seter framme. For å få ni seter må vi snu flere setene sidelengs. Bilen er 97-modell. Er det godkjent?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis det er en 9 seter ,altså at det er lov med 8 passasjerer + sjåfør er dette en motorvogn som man kan kjøre med klasse B eller C1 alt ettersom vekten.

Hvis dere ønsker å endre setefestene, er dette noe som dere må undersøke hvordan dere kan gjøre, ta kontakt med Statens vegvesen på telefon 22 07 30 00 og be om teknisk.

Hvis dere ønsker å øke antall personer, dvs 9 passasjerer + sjåfør, så blir det en omklassifisering til minibuss, det er nok en større operasjon.

 

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid