Hopp til hovedinnholdet

Marihuana og rykter

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg pleide å røyke merejuana før avsluttet nå før en stund siden har et rykte på meg som et dophode helt seriøst kaller virkelig noen som har røyka hasj et dophode de er ikke akkurat heroin. Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt desse ryktene

Besvart 12.10.2018 11:10
 

Svar
Hei

Det kan være skikkelig ubehagelig at andre sprer rykter om deg, og vi skjønner godt at du ønsker å bli kvitt disse ryktene.

Du sier ikke noe om hvem som sprer disse ryktene.

Dersom det er venner kan du forsøke å ta dette opp med dem, og forklare at du ikke liker at de sprer slike rykter. Kanskje de ikke har tenkt på hvordan det får deg til å føle deg? Da kan det hjelpe at du forteller dem hvor kjipt du synes det er.

Er det folk du ikke kjenner som sprer disse ryktene kan det være greit å snakke med en voksen. Det kan for eksempel være helsesøster, en lærer du liker eller Helsestasjon for ungdom. Du kan også snakke med foreldrene og vennene dine for å å få støtte fra dem. 

Det er også viktig å huske på at de fleste rykter går over av seg selv. Folk blir lei av å snakke om det, og kommer på sikt til å se at du ikke lenger bruker cannabis.

Lykke til! 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid