Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta hjernehinnebetennelsevaksine samtidig med Gardasil?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Lurte på en ting. Tenkte på hjernehinnebetennelsevaksine siden jeg skal være russ. Greia er at jeg driver å tar også Gardasil 9, som jeg skal ta i desember en gang. Legen sier det ikke spiller noen rolle når du tar hjernehinnebetennelse selv om du har tatt Gardasil 9, mens helsesøster sier at hun tror det må være en intervall i mellom? Hva vet dere siden dere kanskje har helseeksperter? Når er det for sent å ta hjernehinnebetennelse? I utgangspunktet tenkte jeg å ta hjernehinnebetennelse i januar eller noe sånn... Takker for svar! :)

SVAR

Besvart 30.11.2018 15:25:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i alderen 16–19 år vurderer å vaksinere seg mot meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse). Ungdom som skal delta i russefeiring har særlig høy risiko for smitte.

 

Les mer
attach_file

HPV virus

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreftutvikling. Gutter og jenter får vaksine i 7. klasse. Er du eldre, kan du få vaksine hos fastlege eller på helsestasjon for ungdom.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle