Hopp til hovedinnholdet

Er redd for å ikke ha noen å være med i russetiden. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går første året på videregående. Folk i klassen og vennene mine har allerede begynt å tenke/planlegge russetiden. Mine nærmeste venner har planlagt at de skal være på bil i lag og snakker om det hele tiden. Jeg har ingen å være med og vennene mine spør ikke meg om jeg vil være med de... hvordan kan jeg spør og jeg har noen jeg kan være samme med eller kanskje, men er ikke så god venn med de og har ikke veldig lyst å være med de... HJELP

Besvart 26.02.2019 15:07
 

Svar
Hei

Jeg tror mitt beste råd er at du snakker med vennene dine om hvordan det føles når du blir holdt utenfor. Få gjerne hjelp av helsesykepleier til denne samtalen. 

Husk også at mye kan endre seg fram til russetiden, og at du ikke nødvendigvis har de samme vennene da som nå. Jeg forstår likevel at det er vanskelig for deg, siden russetiden er et tema som vennene du har nå snakker mye om. 

Hvis ikke de endrer seg etter samtalen, tenk etter om det er slike venner du vil ha. Kanskje det er på tide å rette blikket mot nye vennskap? :) 

Jeg legger ved noen artikler som kan hjelpe deg videre. Lykke til!

 Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Redd for å bli alene i russetiden?

Ungdommer med røde og blå russebukser. (www.colourbox.com)

Har du ingen eller få venner på skolen din, og er redd for å bli alene eller føle deg utenfor i russetiden? Sjekk våre tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid