Hopp til hovedinnholdet

Hva svarer jeg når de spør hvorfor jeg kjører etter russebussen deres?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei (: jeg lurer på en ting ifjord kjørte jeg etter en russebuss på moped fordi jeg ikke fikk rulle med de det var jo selvfølgelig litt trist også har jeg ingen venner også kom det bort 2 jenter og fikk litt negativt oppmerksomhet men det stanset ikke meg i og være meg selv hvis jeg har lyst til og være på samme plass som russen for og se hva de gjør så gjør jeg det det jeg lurer på er hvis det skulle komme bort et par jenter for de vil jo legge merke til det etterhvert når. Du kjører etter russebussen og de kommer bort og spør hvorfor du kjører etter dem du kan jo ikke liksom si at jeg har ingen venner derfor kjører jeg etter dere for og se hva dere gjør hva kan jeg svare da på en narturlig måte hilsen en ellers snill gutt men sliter med venner takker så mye for svar

Besvart 10.03.2019 19:04
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du er nysgjerrig på hva russen driver med og gjerne vil se hva de gjør, men det kan nok hende at de synes det er ubehagelig når du følger etter dem. 

Du kan svare akkurat hva du vil når de spør deg om hvorfor du kjører etter dem. Kanskje er det lurt å være ærlig, men jeg forstår at du synes det er dumt å si at du ikke har venner. Kanskje du kan si at du bare lurer på hva de skal eller hva de driver med? Du har selvfølgelig rett til å være hvor du vil, men hvis de sier at de ikke vil at du skal følge etter dem må du respektere det. 

Hva er det som gjør at du ikke har så mange venner? Er du en sjenert gutt som ikke tar kontakt med andre? Går du på skole eller jobb og har kontakt med noen der? Det er noen mennesker som synes det er vanskelig å ta kontakt med andre, men det går an å øve seg! Det kan være lettere hvis du har noen å snakke med om dette, noen som kan heie på deg og støtte deg. Det kan være en forelder eller en annen i familien, eller helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid