Hopp til hovedinnholdet

Svarteliste på skolen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Her i byen og på skolen jeg går på er det vanlig med en svarteliste. Dessverre blir denne svartelisten "frekkere" og er egentlig nå bare for å være slem og få de svartelistede til å føle seg dårlig, i stedet for noe morsomt. Det er også vanlig at russen plager de svartelistede på ubehagelige måter som f.eks å binde dem fast utenfor skolen i undertøy, tvinge dem til å kle av seg og kjøre avgårde med klærne eller bare å kidnappe deg og sette deg av et helt annet sted. Problemet er at jeg mest sannsynlig er på denne svartelista til våren pga folkene jeg henger med. Jeg er livredd for at russen skal gjøre noe av dette med meg. Selv om det er ulovlig og jeg kanskje kunne anmeldt for det eller noe sånn, er det jo fortsatt skikkelig flaut å bli hengt ut sånn foran skolen og russen. Samtidig har jeg lite lyst til å si ifra om at jeg ikke vil bli svartelistet, da dette blir sett ned på som pinglete osv. Hva skal jeg gjøre??

Besvart 04.04.2019 09:27
 

Svar
Hei

Det virker som at denne svartelisten ikke er noe bra for hverken deg eller andre som kan bli skadet/oppleve dumme ting. Derfor er det viktig at du sier ifra til en lærer/helsesykepleier på skolen slik at de kan hjelpe deg/dere. Jeg regner med at det også er andre som er redde for å være på listen, som heller ikke tør å si ifra. Jeg forstår at du er redd for å si at du ikke vil bli svartelistet, men det kan være enda mer ubehagelig å oppleve de tingene du beskriver, så heller bedre å si ifra at du ikke ønsker å være med på listen. Vis gjerne spørsmålet du sendte her, så de kan hjelpe deg videre.


Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid