Hopp til hovedinnholdet

Bunad på 17 mai

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har kommet på toppen av russens svarteliste, sammen med kjæresten min. Grunnen er trolig at faren hans er lærer. Jeg lurte på om jeg kan bruke bunad på 17. Mai? Hva skjer dersom jeg blir kastet på vannet eller får barberskum på meg? Må jeg betale for skadene, eller må russen det? Takk for svar!

Besvart 13.05.2019 15:05
 

Svar
Hei


Hvis russen gjør skade på bunaden din, er det deres ansvar å erstatte/ordne det. De har ansvar hvis de ødelegger dine ting. Du kan gå i dialog med dem, men hvis de ikke samtykker til å ordne det de eventuelt ødelegger kan du kontakte ditt lokale www.konfliktraadet.no. De kan hjelpe parter med å finne en god løsning på situasjonen, hvis partene samtykker til å stille til mekling. Det er selvsagt mulig å anmelde saken også, hvis det ikke blir en løsning.

Håper russen tar gode valg og feirer uten å ødelegge noe for deg, slik at dere alle kan få en fin feiring.

God 17 mai!

 

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid