Hopp til hovedinnholdet

Er det urettferdig at venninnen min skal betale bot?

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en venninne som satt med belte inni en russebil som ble stoppet med overlast. alle inni bilen fikk hver sin bot på 1500, men i tillegg fikk de som ikke hadde på seg belte en god del i bot også. En av eierne av russebilen sier at botene for å ikke bruke belte skal deles på alle som var inne i bilen, men er ikke det litt urettferdig med tanke på at venninnen min faktisk hadde på seg belte?

Besvart 14.05.2019 14:00
 

Svar
Hei


Jeg tenker at venninnen din absolutt ikke skal måtte betale på de andres bøter. Det var deres valg å ikke ha på seg setebelte og bøtene ble gitt personlig til de som ikke hadde festet seg. Jeg tenker at venninnen din bør si fra om dette. Det er jo ikke snakk om felles bøter pga noe med bilen, men personlige bøter til de som ikke brukte setebelte. 

Venninnen din bør ikke være redd for å si fra om dette. Det er urettferdig at hun skal være med på å betale de andre sine bøter når hun var ansvarlig og hadde på seg belte. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid