Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 18 år og russ om et år, men mamma sier at jeg ikke kan gå på byen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på noe. Det har nå vært 17 mai og jeg er egentlig russ neste år. Men det jeg synes er så teit er at mamma hele tiden sier at jeg ikke få lov å gå ut å drikke på byen osv, fordi jeg ikke har no på byen å gjøre... Jeg synes s dette er sykt dårlig gjort når ALLE andre venninner får lov. Hva skal jeg gjøre for å få lov liksom? Når jeg er russ er jeg jo fyllt 19 år! En annen ting jeg lurer på er: jeg er lærling neste år samme år som jeg er lærling... Går det ann å ha en like vellykket russefeiring npr man er lærling? Og det kan hende jeg risikerer å måtte jobbe på røde dager hva gjør jeg om jeg må jobbe 17 mai??!!!

SVAR

Besvart 21.05.2019 21:54:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Russetid

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
account_circle