Hopp til hovedinnholdet

Penger tilbake for dugnad

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei!. Etter flere mnd har jeg og andre i vanen funnet ut at det ikke går framover, på grunn av umotiverte medlemmer. Vi har snakket om å droppe ut, og nå har flere av venninnene mine droppet ut. Jeg lurer på om jeg kan få tilbake pengene jeg har samlet inn for gruppa, dersom jeg dropper ut. For noen mnd siden lagde 'sjefen' en kontrakt, men som jeg ikke har skrevet under (fordi jeg er under 18 år), og har ikke fått noen av foreldrene mine til å skrive under heller. I avtalen er det ikke nevnt noen ting om hva som skjer når noen dropper ut. Vi har heller ikke en muntlig avtale eller snakket noe om hva vi gjør dersom en dropper ut, og hva man gjør med pengene. Derfor lurer jeg på hva som skjer dersom jeg dropper ut nå, med tanke på pengene jeg har samlet inn.

Besvart 31.05.2019 09:56
 

Svar
Hei
Har du prøvd å snakke med de andre om hva de tenker om dette hvis du trekker deg? Det kan jo være at det ikke er et problem, at du får tilbake det du har jobbet inn. Det kan også være at dere har ulike forventninger til hva som skjer hvis noen trekker seg, siden dere ikke har avtalt dette. Hvis dere trenger hjelp til å løse dette kan du kontakte ditt lokale www.konfliktraadet.no. Det koster ikke noe å bruke dem, men det er frivillig. Det betyr at de innhenter samtykke fra de andre du ønsker å treffe og finne en løsning med. Det kan jo være at de andre syntes det er en god ide, der får dere mulighet til å snakke ut med nøytrale meklere tilstede som leder møte. De har taushetsplikt. Alle får si hva de syntes om saken, og meklerne stiller spørsmål som skal gi en god prosess i møte, og gjerne at dere kommer frem til en avtale som dere alle syntes er grei.


Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid