Hopp til hovedinnholdet

Kan føreren av russebussen bli stoppet av politiet hvis det er mindreårige?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Hva kan skje med føreren av russebussen dersom politiet stopper bussen for kontroll, og det er mindreårige om bord? Kan sjåfør miste lappen? Har hørt det er vanlig at det vil gå ut over de som er mindreårige, og at de vil bli bortvist fra russebussen og ringt hjem til foreldrene. Men her er det også noen som får tillatelse hjemmefra og dermed får bli med russen videre på rulling. Forstår meg ikke på praksisen her. Hilsen russebuss medlem, gutt 18.

SVAR

Besvart 26.06.2020 21:52:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik sikrer du at russebussen er lovlig

For å få russebussen godkjent, må dere på bussen sørge for at den oppfyller alle nødvendige krav. Sjekk hvilke regler som gjelder!

 

Les mer
attach_file

Smart å vite om russebil og russebuss

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

 

Les mer
attach_file

Russetid

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

 

Les mer
attach_file

Drikking i russetiden - hvor går grensen?

Sjekk hva som er de farligste russeknutene og hva som skjer med kroppen når du drikker. Ta ansvar for at deg selv og vennene dine i russetiden.

 

Les mer
account_circle