Hopp til hovedinnholdet

Forskjell på å være blåruss i forhold til rødruss?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:-) er det noen forskjell på å være blåruss i forhold til rødruss? Siden jeg skal være blåruss til neste år. Og jeg har alltid lurt på hvordan man får bilder på buksa/figurer? haha

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det er ingen praktisk forskjell på å være rødruss og blåruss. Tradisjonelt har elever som velger å være blåruss ofte valgt økonomiske fag på videregående, mens rødruss gjerne har valgt fag innen språk, samfunnsfag, realfag og liknende. Dette skillet er nok imidlertid i ferd med å forsvinne. Du selv velger uansett hvilken farge du vil bestille på russeklærne. Ofte kan det være lurt å snakke med de andre i klassen på videregående, slik at dere samkjører og bestiller lik farge på klærne.

 

Figurene og bokstavene er det vanlig at man bestiller sammen med russeklærne. Oftest er det mulig å kjøpe hele sett med figurer, og i tillegg de bokstavene du vil bruke. Det går også an å designe figurer selv. Du monterer figurer/bokstaver på russebuksa ved å stryke dem på med strykejern.

 

Les mer om russetiden og russefarger i artikkelen under dette svaret. Lykke til videre!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid