Hopp til hovedinnholdet

Når er jeg russ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går Vg1 service og samferdsel og skal gå Vg2 reiseliv neste år. Men jeg lurte på når er jeg russ? Blir jeg det på slutten av Vg2? Men jeg er ikke 18 når russetiden kommer fordi jeg fyller 18 i september. Eller blir jeg russ når jeg går i praksis?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Russetiden er en feiring av fullført videregående skole. Hovedregelen er at elever som er registrert på skolens liste over avgangselever har mulighet til å bli russ og bestille russelappen. Elever på studieforberedende utdanningsprogram blir russ i Vg3. Elever som går yrkesfaglige utdanningsprogram og skal bli lærling kan normalt bli russ når de fullfører Vg2, eller etter fullført læretid. Hvis du ønsker å være russ et annet år enn de alternativene jeg har nevnt her, må du eventuelt sjekke med skolen din om de er villige til å føre deg opp på listen over avgangselever det året du vil feire.

 

Lykke til videre!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid