Hopp til hovedinnholdet

Må man være russ, og er det teit å legge om dialekta?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurer på to ting, og satte emnet som diverse. 1: Russetiden! Det er enda et par år til jeg går siste året på VGS, men jeg ønsker ikke å være russ. Russ er vel ikke noe man må være? Jeg ser overhode ikke poenget med russetiden. Folk blir skader, drikker seg helt pære og mange får resten av skoleåret ødelagt pga. anmerkninger og karakterer, så jeg ser ikke poenget. Skole er skole i mine øyne, og ikke en lekeplass i to uker. 2: Dialekter! Jeg tenker å studere i Stavanger/Jæren området etter VGS, og jeg elsker dialekten i området der. Jeg snakker opprinnelig nordlenning, så jeg lurer på.. Vil det være helt dumt å legge om dialekta mi? Helt siden jeg var 10 har jeg vært forelska i den type dialekt, og har alltid hatt lyst til å snakke sånn. Vil det overhode være mulig med tanke på at vestlandsk er ganske spesielt? Skarre-r har jeg ingen problemer med, og jeg påvirkes UTROLIG fort på hvordan jeg snakker. Er jeg sammen med noen fra alta, så snakker jeg altaværing, er jeg sammen med noen fra bodø, så snakker jeg bodøværing etc. Men har aldri hatt en vestlandsk omgangskrets. Så, vil det være kjempeteit å legge om dialekta etterhvert?

SVAR

Besvart 06.05.2012 19:21:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Smart å vite om russebil og russebuss

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

 

Les mer
attach_file

Russetid

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

 

Les mer
account_circle