Hopp til hovedinnholdet

Jente, 15, føler seg ukomfortabel i egen kropp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 15 og har veldig dårlig selvfølelse. Jeg klarer ikke å være fornøyd med meg selv, jeg er akkurat ferdig med 10.klasse. Flere av vennenne mine er tynne og kan bruke alt. Jeg vil ikke si at jeg er direkte feit, men jeg føler meg ikke konfertabel i noe av det jeg går med. Jeg kler meg en del i svart, men det har mye å si på grunn av hva jeg hører på av musikk og det som påvirker meg. Jeg trekker hele tiden inn magen og klarer ikke å vise den virkelige meg på den måten. Er jeg for eksempel på stranda med venner fra klassen, sitter jeg med beina inntill meg og føler meg veldig ukonfertabel. Vekten min er egentlig ikke et problem, det som er problemet er at det jeg veier er mer fett enn muskler. Jeg snakker ikke så mye med folk om hvordan jeg faktisk har det. Jeg kan ofte virke mer selvsikker enn jeg egentlig er. Er det noe jeg kan gjøre for at jeg kan bli mer konfertabel med hvordan kroppen min er?

SVAR

Besvart 29.06.2013 18:11:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle