Hopp til hovedinnholdet

Sliter veldig med selvtillit og tenker negative tanker om meg selv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 15 år som går i 10 klasse. Jeg sliter veldig med selvtillit og tenker negative tanker om meg selv. Hver eneste dag sliter jeg med å finne noe å ha på meg for jeg føler at det må være fint og trendy. Jeg har veldig mange venner på skolen og det virker ikke som om at jeg sliter med dette og jeg tviler på at vennene mine lurer på om jeg sliter en gang. Jeg tror mange ungdommer på min alder kan relatere til dette angående at du virker så glad og ok hele tiden men egentlig går rundt i skole koridoren på skolen og stresser om hvordan du ser ut eller om du ser fin ut på håret. Jeg gruer meg veldig til å gå på skolen pga de andre elevene som jeg er omringet av, de er ganske kritiske og ser så høyt på seg selv mens jeg prøver å passe inn (ikke være en av de men være inkludert litt mer) Hvis jeg tenker på det så er jeg ikke så veldig mye forskjellig enn alle andre rundt meg men jeg oppfører meg kanskje litt mer voksent og kan ta annerledes valg.

SVAR

Besvart 28.08.2018 17:42:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har du opplevd å ikke passe inn?

Du tenker kanskje at det er kjipt å ikke være interessert i de samme tingene som vennene dine? Men har du tenkt at det er viktig at noen gjør noe annet enn "resten"?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle