Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er jente på 15 år som har dårlig selvtillit og som trenger hjelp

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 15 år som trenger litt hjelp:) Jeg har hatt dårlig selvtillit i fler år nå og jeg har heller ikke likt meg selv på lenge. Jeg han konstant en vond følelse av at folk jeg kjenner bare kommer til å forlate meg. Jeg har sterk angst (synes jeg selv), jeg klarer ikke å snakke foran folk i klassen eller ha presentasjoner. Sporet litt av nå. Men ja, det jeg prøvde å si var at jeg vil være for meg selv men ikke helt, jeg vil ha venner men ikke snakke med noen og jeg vil bli kjent med nye men orker ikke ut av senga mi. I det siste har bare fler og fler venner bare gått ut fra livet mitt som ingenting har skjedd og nå nylig dumpet bestevenninna mi meg. Dette har bare ødelagt meg helt, jeg får bare fler og fler vonde tanker. Jeg tenker fler ganger om dagen «hvorfor kan heg ikke bare ta mitt eget liv?». Jeg er lei av dette... høres jeg deprimert ut eller noe, for hvis jeg gjør det så vil jeg snakke med noen. Jeg vil så absolutt ha hjelp, jeg skjønner at jeg trenger hjelp.

SVAR

Besvart 27.09.2018 21:13:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Test om du er deprimert!

En selvtest kan si om du har tegn på depresjon. Husk at hvis du har en depresjon, så er det hjelp å få.

 

Les mer
account_circle