Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen maser litt om sexybilder, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! Jeg snakker med en gutt i klassen på Snapchat. Vi pleier å sende lettkledde og «sexy» bilder til hverandre. Jeg tror jeg kan stole på han, men er litt usikker. Føler han maser litt om bilder osv. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 11.02.2019 21:50
 

Svar
Hei

Det kan være veldig hyggelig å chatte med noen på Snapchat. Et godt utgangspunkt for at det skal være like hyggelig for begge er at man soler 110% på hverandre og at man er sikker på at den andre vil deg bare godt. 

Det høres ut som om du ikke er helt sikker på dette, derfor synes jeg ikke at du skal la han presse deg til å sende bilder. Fordi:

  1. Det er kun du som bestemmer over din kropp og hvem du vil vise den til.
  2. Dersom du ikke stoler helt på han, er det en sjans for at bildene av deg kan bli delt videre.
  3. Det i utgangspunktet er ulovlig å ta, ha og dele sexybilder av noen under 18 år. (Unntaksvis kan straffen falle bort dersom gutten/jenta har et nakenbilde av noen som synes det er greit at vedkommende har bildet (for eksempel kjæresten), gitt at de er omtrent like i alder og utvikling og den som blir avbildet, er mellom 16 og 18 år). Det er uansett forbudt å dele bildet videre.

Siden dere går i klasse sammen kan du jo forsøke å bli bedre kjent, og derifra kanskje finner du ut hva som er lurt å gjøre videre. Det er dessuten mye hyggeligere å være kjærester i virkeligheten, ikke bare på Snap...<3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse