Hopp til hovedinnholdet

Lider av flinkpikesyndromet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har to søstre som vinner over meg på omtrent alle arenaer. Den vanligste situasjonen er vell at de er eldre enn meg, men neida de er yngre. De er flinke i iderett, har gode karakterer og utrolig mange venner. Jeg derimot har dysleksi, en medfødt skade på det ene beinet. Uansett hvor mye jeg leser, og uansett om jeg trener dobbelt så mye så går det bare ikke!!! Det er så utrolig irriterende, og jeg er så lei av å bli slått av dem. Er det noe jeg kan gjøre for å få meg selv til å slutte å irritere meg over dette? Å nei det hjelper ikke å si at jeg må tenke på at det finnes andre gode sider ved meg. Lider av vell sikkert flinkpikesyndromet så det hjelper nok ikke…

Besvart 11.02.2019 20:42
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det er irriterende med flinke søsken og særlig når de i tillegg er yngre.

Men slik jeg ser det, har dine søsken et litt annet utgangspunkt enn deg. Sånn er det bare og kan hende det kan hjelpe deg med å forsone deg med at de er bedre enn deg. Jeg tenker det er viktig å ta hensyn til det faktum at du har både dysleksi og en skade i benet som naturligvis begrenser deg.

Du kan rett og slett ikke sammenligne deg med dem. Det blir feil.

Når du innser det, håper jeg du kan slutte å irritere deg over det og godta at ting er som de er.

Kan tenkes det kan hjelpe deg å snakke med en trygg voksen om dette. Ta gjerne kontakt med helsesykepleier på skolen og ta en prat om hvordan du har det.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse